Skip to main content

Місяць: Жовтень 2015

29 жовтня 2015 року – Всесвітній день боротьби з інсультом

29 жовтня 2015 року у всьому світі відзначається Всесвітній день боротьби з інсультом, який був встановлений Всесвітньою організацією по боротьбі з інсультом в 2006 році з метою призову до термінових активних дій відносно цього захворювання.

Читати далі

29 жовтня 2015 року – Міжнародний день псоріазу

29 жовтня 2015 в усьому світі відзначається Міжнародний день псоріазу, який проводиться щорічно, починаючи з 2004 року, з ініціативи Міжнародної Федерації Асоціацій хворих на псоріаз.

Читати далі

20 жовтня 2015 року – Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози

Рак молочної залози є найпоширенішим онкологічним захворюванням серед жінок у всьому світі і дедалі більше поширюється в країнах, що розвиваються, де більшість випадків захворювання діагностується на пізніх стадіях. Саме тому, у всьому світі, в останні роки розгорнулася кампанія по боротьбі з цією патологією.

Читати далі

10 жовтня 2015 року – Всесвітній день паліативної та хосписної допомоги

Всесвітній День паліативної та хосписної допомоги проводиться щорічно в другу суботу жовтня. Організатором цього Дня є Всесвітній Альянс паліативної допомоги, куди входять національні і регіональні організації, які підтримують розвиток хосписної і паліативної допомоги у всьому світі.

Читати далі

10 жовтня 2015 року – Всесвітній день психічного здоров’я

10 жовтня 2015року, починаючи з 1992 року, світова громадськість відзначає Всесвітній день психічного здоров’я, встановлений за ініціативою Всесвітньої федерації психічного здоров’я за підтримки ВООЗ.

Читати далі

8 жовтня 2015 року – Всесвітній день зору

Всесвітній день зору відзначається щорічно у другий четвер жовтня з 1998 року відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я в рамках реалізації Глобальної програми боротьби зі сліпотою «Зір 2020: Право на зір». Цей день покликаний привернути увагу до проблем збереження зору і забезпечити всім доступ до медичних послуг.

Читати далі